Hvem der læser dit CV?

Det lader til, at alle er en ekspert, når det kommer til at genoptage skrivning. Hvis du vise dit CV til ti forskellige mennesker, vil du få 10 helt forskellige meninger. Hvad er en jobsøgende at gøre, når der er så mange modstridende ideer, når det kommer til at genoptage etikette? Der skal du skrive CV for? Computersoftware? Screener? Recruiter? Beslutningstager? Svaret er ja til alle fire. Dit CV skal tage hensyn til nuancerne i alle potentielle læsere, herunder edb-programmel.
Dette er netop grunden til, hvorfor de fleste jobsøgende er forvirret, når det kommer til at skrive deres egen CV. Nedenfor finder du en oversigt over alle genoptage læsere og hvordan til at appellere til dem.
COMPUTER SCANNING SYSTEM
De fleste genoptages ikke er i dag læst af menneskelige øjne, men snarere en scanning system. Det er hvordan det virker: en kontorassistent på den ansættende organisation modtager CV’er og hans/hendes job er at scanne dem ind på computeren. Når en stilling bliver tilgængelig, går degnen ind i computersystemet og nøgler i buzzwords. De CV’er, der er hentet af computeren er de kandidater, der er krævet interviews.
Hvordan til at appellere til computersoftware: dit CV bør være nøgleordet-rige. Dette vil øge chancerne for dit CV kan hentes.
PERSONALEKONSULENTER
Recruiters søge efter kandidater, der opfylder specifikke krav deres klient (den ansættende organisation) opstiller. Selv om recruiter anlæg nemlig den ansættende organisation, er virkeligheden at han eller hun ønsker at lukke handlen og vil gå til bat for dig, hvis du opfylder eller overstiger kravene.
Fordelen ved teaming med en personalekonsulent er at han eller hun vil være i stand til at give dig insider-oplysninger. I nogle tilfælde vil de vide specifikke interview spørgsmål du kan forvente. Denne type oplysninger er uvurderlig.
Hvordan til at appellere til recruiters: Hvis en personalekonsulent har et bestemt job i sindet for dig og gør genoptage anbefalinger, lytte til og følge deres forslag. Når en personalekonsulent er tilfreds med dit CV, vil han eller hun forelægge det og fungerer som din stemme og job søgepartner.
SCREENERE
En screener er en person, der ikke har fuld forståelse for de indre funktioner i stillingen. De arbejder ud fra en checkliste over krav, der har været leveret af beslutningstager og jobbeskrivelse ved hånden. Screenere behøver ikke meget spillerum til at forhandle og vil kun godkende dig til næste trin, hvis du opfylder de kriterier, der angives af den leje manager.
Hvordan til at appellere til Screenere: Hvis du ved, du vil behandle en screener, studere jobbeskrivelser og drage paralleller fra din oplevelse. Du skal tilslutte alle prikkerne for dem, da de ikke har et grundlag for at gøre antagelser om dine kvalifikationer.
BESLUTNINGSTAGERE
Beslutningstagere har mest fleksibilitet, når det kommer til erfaring og bøjning deres egne regler, fordi de er i kontrol. Dette er grunden til, hvorfor de fleste karriere fagfolk foreslår, at du anvender direkte til beslutningstagere.
Hvordan til at appellere til beslutningstagere: basere dit CV på resultater. Beslutningstagerne ønsker at se, hvad du kan bringe til bordet.
CV skrivning er meget mere end at kunne sammensætte sætninger, men det er ikke umuligt at indarbejde behov for alle læsere. Og ved at integrere kravene på alle korrekturlæserne, CV, vil du gøre cv’et stærkere.

2 responses on “Hvem der læser dit CV?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.