3 tips til at spare penge i din dagligdag

Der er mange danskere, der vil have god mulighed for at spare en del penge i dagligdagen på en række forskellige ting. Her kommer der 3 ganske simple råd – men som kan spare dig for flere tusinde kroner om året.

Smør madpakke hver dag

Det er en rigtig god idé selv at smøre madpakke hver dag, hvis alternativet er at købe din frokost ude i byen. Hvis du eksempelvis gennem 20 arbejdsdage på en måned køber en sandwich til 35 eller 40 kroner, så har du hurtigt brugt knap 800 kroner på en måned – alene på din frokost. Her er det helt afgjort en langt billigere løsning selv at smøre madpakke. Og det behøves ikke nødvendigvis at være kedeligt! Du kan spice klapsammen-rugbrødsmaden op med bacon, champignon og andet, der kan være med til lige at gøre madpakken lidt mere spændende.

Benyt dig af sammenligningssider og spar penge

At sammenligne priserne på nogle af de forskellige ting, som du løbende køber kan være en super god idé. Der er nemlig rigtig god hjælp at hente til at tjekke priserne op på en lang række forskellige typer af ting, som du går med tanker om at erhverve dig. Der findes blandt andet tjenester indenfor sammenligning af alt lige fra bredbånd, forsikringer og A-kasser til sammenligning af rentesatser på kviklån. Uanset hvad du skal købe dig – så sørg altid for at overveje at tjekke op på sammenligningstjenester, der hjælper dig med at finde det sted, hvor du får mest ud af dine penge.

Undgå impulskøb i dit supermarked

En indkøbsliste kan være guld værd. I hvert fald hvis du sørger for at skrive en indkøbsseddel, når du skal i supermarkedet, og du sørger dig for udelukkende at holde dig til det, der fremgår på din indkøbsseddel! Dette kan gøre, at du undgår impulskøb – og set over en måned eller måske endda et helt år, vil det altså være noget, hvor der kan være mange tusinde kroner at spare. Supermarkederne er indrettet til at få dig som forbruger til at købe mest muligt – og derfor er det for de fleste let at blive fristet. Men ved blot at sørge for at lave en indkøbsliste, som du holder dig til, har du bedre chancer for at sikre, at du har lavest mulig forbrug i forbindelse med, at du handler ind og derved kunne undgå at skulle låne penge.